Egészségügyi szűrővizsgálatok

Bőrgyógyászati szűrővizsgálat

Bőrgyógyászati szűrővizsgálat célja a bőrfelületen jelentkező elváltozások felderítése.

Bőrünk kültakaróként elválasztja és védelmezi a belső szerveket a külvilág hatásaitól, ugyanakkor érzékszervként, immunológiai szervként kapcsolatot is teremt a szervezet és a külső környezet között.

A bőrön jelentkező elváltozások lehetnek önálló bőrbetegségek, melyek hátterében más belső szervi elváltozás nem áll, de bőrtüneteket észlelünk belgyógyászati betegségek kísérőjelenségeként is.

Gyakran előfordul, hogy a bőrtünet hívja fel a figyelmet, egy-egy szerv kóros működésére.

Tartalmi kategóriák: 

Belgyógyászati szűrővizsgálat

A belgyógyászati szűrővizsgálatokat azon cégeknek ajánljuk, akik a munkavállalók általános egészségi állapotának rendszeres kontrollálását biztosítani kívánják. / Az eredmények a munkaköri alkalmassági vizsgálatok során felhasználhatók. / A vérvétel a többi vizsgálatot megelőzően történik.

Belgyógyászati szűrővizsgálat tartalma

  • Vérvétel, laboratóriumi vizsgálatok
  • Nyugalmi 12 elvezetéses EKG, vizeletvizsgálat
  • Hasi és kismedencei ultrahangos diagnosztikai vizsgálat
  • Belgyógyászati vizsgálat és konzultáció
Tartalmi kategóriák: 

Kiegészítő laboratóriumi vizsgálatok

Húgysav, A húgysav vizsgálata a köszvény kialakulásának feltételeit vizsgálja

Ca, P A vér kalcium, foszfor vizsgálata adatokat szolgáltat a Ca anyagcsere, a csontrendszer állapotával kapcsolatosan, a csontritkulás szűrővizsgálat ajánlott kiegészítője

TSH, T3, T4 A HTSH, T3, T4 vizsgálatok a vérből a pajzsmirigy működéséről szolgáltatnak adatokat

Tartalmi kategóriák: 

Szemészeti szűrővizsgálat

A vizsgálatok célja a szem állapotának szakorvos által történő felmérése olyan panaszmentes időszakban, amikor esetleg észrevétlen módon valamely kóros, a látást rontó folyamat elkezdődhet. Ezek a kóros, a látást későbbiekben rontó folyamatok számos esetben megelőzhetőek vagy kifejlődésük a korai szakban megállítható. A már kifejlődött betegségek nagy része megoldhatatlan gondot és sok nehézséget jelenthet. A vizsgálatok teljes időtartama személyenként körülbelül 10-15 perc, A vizsgálatokat előzetes egyeztetés szerinti időpontban végezzük.

Tartalmi kategóriák: 

Nőgyógyászati szűrővizsgálat

A halálozási statisztikák nőkre vonatkozó adatai között a daganatos megbetegedések igen nagy százalékát a női nemi szervekből kiinduló rosszindulatú daganatok teszik ki. Ezen rizikótényező csökkentésére hivatott a rendszeres évenkénti nőgyógyászati rákszűrés, mely magában foglalja kolposzkópos vizsgálatot, tapintásos belső vizsgálatát, illetve a cytológiai vizsgálatot. E vizsgálattal és a méhnyak műszeres megtekintésével 95-97%-ban ki lehet szűrni a méhnyakrákot évekkel megelőző állapotot, melyet még a tökéletes gyógyulás prognózisával le lehet távolítani.

Tartalmi kategóriák: 

Emlőszűrés

A rendszeresen / általában évente / végzett emlőszűrő vizsgálat lehetővé teszi az emlők daganatos megbetegedésének korai felismerését, amely ebben az időszakban kis beavatkozással lényegesen nagyobb eséllyel gyógyítható.

Emlőszűrő vizsgálat tartalma

  • Az emlők tapintásos vizsgálata
  • Mammográfiás felvétel
  • Szükség esetén ultrahangos diagnosztikai vizsgálat, célzott mintavétel
  • Eredmények értékelése, tanácsadás
Tartalmi kategóriák: 

Fül-, orr-, gégészeti szűrővizsgálat

A fül-, orr-, garat, gége és szájüreg időszakos vizsgálatát különösen indokolttá teszi, hogy ezek a szervek a külvilággal folyamatos intenzív kapcsolatban állnak és a gyermekkortól eltekintve - amikor különösen gyakoriak az e területtel kapcsolatos megbetegedések - felnőttek szinte sosem ellenőriztetik panaszmentes időszakban. A vizsgálat bevezetésével lehetőséget kívánunk teremteni a fül-, orr, gége, és szájüreg szakorvosi ellenőrzésére.

Tartalmi kategóriák: 

Osteoporosis (csontritkulás) szűrővizsgálat

Az osteoporosis alacsony csonttömeggel és csontszövet finom szerkezetének sérülésével jellemzett betegség, amely a csontok törékenységének növekedéséhez és így a csonttörési kockázat emelkedéséhez vezet. Az osteoporosis világszerte kb. 200-300 millió, Magyarországon kb. 700 000-1 000 000 embert érint, ez a munkaképes korú lakosság kb. 15-17 %-a.

Tartalmi kategóriák: